SOLVÄRME + OLJEPANNA

Olja är dyrt och ett dåligt miljöval, du har mycket pengar att spara på att byta till ett flexibelt värmesystem med solfångare.

Du bör byta ut hela värmesystemet för att sänka dina kostnader och miljöpåverkan. Det viktigaste är att utgå från en flexibel ackumulatortank. Ackumulatortanken ska vara hjärtat i ditt värmesystem, den ger dig förutsättningar att utnyttja gratis solenergi och dessutom flexibilitet att koppla på andra kompletterande värmekällor, tex vedpanna, pelletspanna, värmepump, vattenmantalad kamin, fjärrvärme eller i nödfall el genom en elpatron.

Vad som är rätt kompletterande värmekälla för dig beror bland annat på din inställning till olika energislag, din tro om framtidens energipriser och hushållets energibehov. Det viktigaste är som sagt att du skapar ett flexibelt värmesystem kring en ackumulatortank (som är bra anpassad för solvärme). Vänligen kontakta oss, så du att du får det bästa förutsättningarna att minimera ditt behov av köpt energi.

En fördel är att du förmodligen har ett pannrum med gott om plats att placera en eller till och med flera ackumulatortankar. Med flera ackumulatortankar finns möjligheter att skapa väldigt effektiva system med vår laddningsteknik Svesol IQ, dessa system lämpar sig perfekt för stora hushåll och fastigheter.

 

Komplett

Här får du hjälp att hitta och installera en anläggning som passar dina behov av solenergi. Vi guidar dig från köp till färdig installation.

Gå till Svesol Komplett

Grossist

Är du installatör eller privatperson som vill installera på egen hand? Här hittar du material för solvärme och solel till mycket konkurrenskraftiga priser.

Gå till Svesol Grossist

Projekt

Arbeta med oss när du behöver stöd och rådgivning vid större solenergiprojekt. Vi är bekväma med att påstå att vi tillhör de bästa i Sverige på solel, solvärme och smarta flexibla värmesystem.

Gå till Svesol Projekt