SOLVÄRME + VÄRMEPUMP

Luft-vatten- och frånluftvärmepump

Alla värmepumpar som jobbar mot vatten kan kombineras med solvärme enligt samma princip som jord- och bergvärme. Luft- och frånluftvärmepumpar fungerar dock bäst när det är varmt ute, det innebär att de ger mest besparing samtidigt som solen ger mest energi. I norra Sverige där vi har kalla vintrar är därför kombinationen tveksam. I södra Sverige där vi har mildare vintrar och luftvärmepumpen har bra värmefaktor även på vintern är det en bättre kompletterande värmekälla till solen. På ställen där man har ett högt energibehov under sommaren, till exempel campingar, bad- och idrottsanläggningar, är en luft-vattenvärmepump ett bra alternativ. 

Luft-luftvärmepump

Om du har luft-luftvärmepump och saknar vattenburet värmesystem gäller samma förutsättningar som om du hade direktverkande el för att konvertera till solvärme.

Kontakta oss för mera information.

Komplett

Här får du hjälp att hitta och installera en anläggning som passar dina behov av solenergi. Vi guidar dig från köp till färdig installation.

Gå till Svesol Komplett

Grossist

Är du installatör eller privatperson som vill installera på egen hand? Här hittar du material för solvärme och solel till mycket konkurrenskraftiga priser.

Gå till Svesol Grossist

Projekt

Arbeta med oss när du behöver stöd och rådgivning vid större solenergiprojekt. Vi är bekväma med att påstå att vi tillhör de bästa i Sverige på solel, solvärme och smarta flexibla värmesystem.

Gå till Svesol Projekt